"A genetika egy igen misztikusnak tartott ágazata a kutyatenyésztésnek. Gondoljunk bele, hogy egy szülőpár génkészletének hány milliárd genetikai kombinációja lehetséges, és egy alomban ennek mindössze 2-8 kombináció ölt testet számunkra.
A kutya génjeinek egy igen látványos, de igen kicsi része a színeket meghatározó gének, de ezt látjuk, vagy véljük azt, hogy látjuk. Így ez egy megfogható és értelmezhető része a hatalmas genetikai feneketlen kosárnak.
Az előadás első részében a színeket meghatározó géneket próbálom majd elmagyarázni, de kihagyom ezek egymással való kombinálódását, az a második előadás tartalma lesz.
Az előadás (remélem) mindenki számára hasznos információkat fog tartalmazni, és mindenki megtalálja benne a saját fajtájára vonatkozó speciális dolgokat, hiszen a gének minden fajtában ugyanazok, csak az egymásra ható kölcsönhatásuk más-más a fajtákban."

Kakas Tímea
 
Időpont: 2023. március 5. 18:00 óra
 
A részvétel PeKe tagok részére díjmentes, nem tagoknak 1000 Ft. Jelentkezés a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A kezdés előtt a bekapcsolódás módjáról szóló e-mailt minden résztvevőnek kiküldjük.

Copyright (c) 2020 - Peke Pest megyei Kutyások Egyesülete

https://www.peke.hu