Az elmúlt hétvégén, 2021. október 16-17-én rendezték meg az Agility Országos Bajnokságot a DogFlow Arénában, ahol három kutyával vettünk részt az egyéni és csapat futamokban. Fantasztikus érzés volt az ország legmodernebb kutyás létesítményében, közel kétszáz versenyző páros közt szerepelni a magyar agility legnagyobb ünnepén, együtt szurkolni és örülni azokkal a sporttársakkal, akikkel közös szenvedélyünk a kutya és az agility sport.

Az idei évben ráadásul nagyon szép eredményekkel is szerepeltünk: - az AbGriPippa nevű csapatunk a szombati első futamban egyetlen hibával ötödik lett, majd vasárnap egyedüliként futottunk hibátlanul a második futamban, ezzel meg is nyerve azt. A maxi méretkategóriában - ez a 43 cm-nél nagyobb marmagasságú kutyák versenye - a két futam összetett eredménye alapján a 24 induló csapat közül mi állhattunk fel a dobogó legfelső fokára, ezzel megszerezve a 2021. Maxi Csapat Agility Bajnok címet!

A csapat tagjai:

- Abira Zathara "Abira" (smooth collie, tulajdonos Stummer Máté, aki általában edz és versenyez vele, de ezen a versenyen az edzőjük, Korbeák Eszter vezette fel) ,

- Mi Sombra It's My Morningstar "Grit" (ausztrál juhászkutya, tulajdonos és felvezető Veizer Andrea),

- Bordermania Fairy Oak "Pippa" (border collie, tulajdonos és felvezető Fazekas Emese).

Azért is különleges ez az eredmény, mert a hazai Országos Bajnokságok 28 éves történelme alatt most először fordult elő, hogy egy ausztrál juhászkutya, illetve egy smooth collie dobogóra állhatott. És ami miatt nekem személy szerint még örömtelibb a dolog: nemcsak Grit, hanem Abira is velünk lakik, a mi kutyánk.

Eszter Abirával az egyéni futamok összetett eredménye alapján a csodálatos 11. helyen végzett, 84 maxi kategóriás párosból.

Indult még a versenyen velem Abira lánya, Ayris is (Ayris the Countess of Sherborne), ő szintén Máté kutyája és edzőtársa a mindennapokban. Vele a tapasztalatgyűjtés volt a cél, mivel még nagyon fiatal, rutintalan, utánpótlás korú kutyáról volt szó, de igazán büszkék vagyunk rá, voltak nagyon szép pillanatai.

 

Copyright (c) 2020 - Peke Pest megyei Kutyások Egyesülete

https://www.peke.hu